COOLschool Competition WINNER


The new extension incorporates the functions of two new class rooms with three integrated toilets, a ‘learning hub ‘(multi-functional room), storage and renovating of the existing store to provide more indoor toilets for the whole school. The experience of learning begins upon arrival on the school site, by the pedestrian access the volume of the hub stands proud. The 78m² hub provides a facility that the local community would own and be able to identify with, a ‘community learning hub’. The approach adjacent to the hub becomes a secondary entrance/exit that supports the main entrance which provides separate and immediate access to the ‘learning hub’. Through its architectural form it creates a sense of safety, enabling natural, passive supervision. In principle, the response to the brief is achieved through the way learning areas, entrance related areas and the circulation areas have been integrated. Incorporating the existing facilities into the scheme such as the library and the small external store/toilet creates a well integrated school with an improved learning environment. 

 

The project team comprises of:

 Kyle Wylde, Nathan Woodward, Stephen Hawkins and Charley Burrough from UK Architectural practice PLACE By Design. 

 

Download the PDF submission pages:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check out the other winning projects. (Click projects for more infomation.)



 







 You can also check out nearly 200 other entries by hitting this LINK and going to our social media page:

You may also like to take a look at the original brief for the competition which can be found here:

Competition Brief