COOLschool Competition Honourable mention


We have taken a sensitive approach to our material choice as we try to answer our demanding criteria. The school is designed with local material sources in mind which the local labour will be familiar with. Bricks are used to give our small structure a thermal mass which will help contain the heat produced within the building. We also have chosen to play with the transparency of the building. We wanted to make clear views something of note and in doing so reduce the overall heat loss from the building. The design of the extension is meant to integrate with the surroundings, therefore similar but not entirely the same architectural languages with the existing school are implemented. The building therefore is very humble and down to earth, making it welcoming rather than imposing.

 

The project team comprises of:

Andrew Kwok and David Majoe from the UK who are currently studying at the University of Bath

Download the PDF submission pages:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Check out the other winning projects. (Click projects for more infomation.)



 







You can also check out nearly 200 other entries by hitting this LINK and going to our social media page:

You may also like to take a look at the original brief for the competition which can be found here:

Competition Brief